Groene Vrijdagsoep

Groene Vrijdagsoep

HomeGroene Vrijdagsoep

Recept voor 2 liter Groene vrijdagsoep

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 tot 6

Ingrediënten
  • water 3 liter
    kookroom 200 ml
    boter 70 gram
    aardappel 650 gram of 3 midden groot
    boerenkool 700 gram
    ui of sjalotjes 1 of 2 of 150 gram
    knoflook 2 teentjes
    bloem 50 gram
    peterselie 200 gram
    groentebouillon blokjes 2
    zout en peper naar smaak toevoegen
Bereidingswijze

Schil de aardappels, snijd deze in blokjes en voeg ze met de groentebouillonblokjes in een pan met boter. Kort bakken.

Vroeg de sjalotten en knoflook toe.

Voeg het water toe en laat dit zo’n 15 tot 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn.

Pluk het blad van de boerenkool van de stengels.

Voeg de kookroom, boerenkool (zonder steel), zout en peper toe en laat dit zo’n 15 minuten koken.

Hak ondertussen de peterselie grof. Voeg de peterselie in de laatste 2 minuten toe aan de pan. Hou een beetje achter de hand om later de soep mee te garneren.

Pureer de aardappels en het vocht met een staafmixer tot een gladde soep of doe het in een blender.

Voeg naar smaak meer zout en peper toe als het nodig is.

Verdeel de soep en garneer met de rest van de peterselie.

Tip voor een glutenvrije soep vervang je de bloem door maïzena.

Tip voor een lactosevrije soep vervang je de boter door olijfolie en de kookroom door kokosmelk. Let op: je voegt dan ook de smaak van kokos toe. Als je geen kokosmelk wil gebruiken, gebruik dan 100 gr meer aardappel voor een juiste binding.

Eet smakelijk!